2024 Wenen en het Wienerwald

Zondag 1 september tot en met zondag 8 september 2024

Een prachtige 8 daagse reis...

Beste vakantievrienden,

In de late zomer van 2024 bieden wij u weer een mooie reis aan, die ons naar de historische stad Wenen zal brengen. Tijdens deze reis zult u vele hoogtepunten van Wenen en haar omgeving ontdekken.

Zo bezoekt u onder andere Paleis Schönbrunn en zien we het Belvedere maar ook het Prater, het Hundertwasserhaus en de Spaanse Rijschool.

We hebben bij deze reis voor een ander concept gekozen. Dit betekent dat u in Wenen overnacht op basis van logies en ontbijtbuffet, in een prima hotel in het centrum van Wenen. Op de volgende pagina vindt u het complete reisprogramma.

Leest u dit programma goed, want er is heel veel inbegrepen in de reis.

 

Zondag 1 september 2024 Vanaf uw opstapplaats(en) vertrekken we  naar Zuid-Duitsland waar we aan het einde van de dag aankomen voor het diner en de overnachting. We overnachten in het uitstekende Hotel Theresientor in Straubing **** op basis van halfpension.

Maandag 2 september 2024 Na het ontbijt vervolgen we onze reis richting Wenen. We rijden een mooie route parallel aan de Donau en door de Wachau. In de middag bereiken we ons hotel in Wenen. Overnachting op basis van logies en ontbijtbuffet.

Dinsdag 3 september 2024 We brengen vanochtend met onze stadsgids een bezoek aan Schloss Schönbrunn voor een rondleiding. Dit paleis was het voormalige zomerpaleis van de Keizerlijke familie. Hierna maken we een stadswandeling door de Altstadt. We zien o.a. de Hofburg, de Stephansdom en u heeft de mogelijkheid om de Kapuzinergruft te bezoeken, sinds 1633 werden hier 19 Habsburgers begraven waaronder Sissi en keizerin Maria Theresia. Overnachting op basis van logies en ontbijtbuffet.

Woensdag 4 september 2024 Vandaag maken we een mooie tocht door het Wienerwald waarbij we een bezoek brengen aan Heiligenkreuz met haar mooie abdij en het jachtslot Mayerling.  Dit is de plek waar op 30 januari 1889 het leven van kroonprins Rudolf van Oostenrijk, de enige zoon van keizer Frans Jozef en keizerin Elisabeth, eindigde, nadat hij eerst zijn 17 jarige maitresse gedood had.

‘s  Avonds brengen we een bezoek aan het gezellige Grinzing alwaar we een typisch wijnlokaal bezoeken. Hier gebruiken we ook ons diner dat wordt opgeluisterd met traditionele muziek. Dit diner is in de reissom inbegrepen!

Donderdag 5 september 2024 We beginnen de dag met een bezoek aan het bijzondere Hundertwasserhaus, gevolgd door een stop bij de Donauturm. U heeft de gelegenheid om boven in het restaurant een kopje koffie te drinken en te genieten van het fraaie uitzicht. Ook een wandeling door het beroemde Prater Volkspark met het Wiener Reuzenrad, ontbreekt vandaag niet. Tot slot is er voldoende tijd om te genieten van het barokke Obere en Untere Belvedere Schloss met de indrukwekkende tuinen. Overnachting op basis van logies en ontbijtbuffet.

Vrijdag 6 september 2024 Vanochtend staat één van de hoogtepunten van Wenen op ons programma: de Hofburg, het paleis van de voormalige Habsburgse heersers van het Keizerrijk Oostenrijk. Onderdeel van de Hofburg is de Winterreitschule waarin de beroemde Spaanse Rijschool is gevestigd. U heeft de mogelijkheid om hier de ‘Morgenarbeit’ (de ochtendtraining) bij te wonen (indien geopend). Ook heeft u de gelegenheid om de Keizerlijke vertrekken, het Sissimuseum en de schatkamer te bezoeken. U heeft vanmiddag opnieuw vrije tijd die u naar eigen wens kunt indelen. Onze chauffeur heeft vast nog leuke tips! Overnachting op basis van logies en ontbijtbuffet.

Zaterdag 7 september 2024 We verlaten Wenen en gaan op weg naar het wereldberoemde Stift Melk , een Benedictijnerabdij, dat we inclusief in deze reis bezoeken. Vanaf Melk zetten we koers naar ons hotel in het centrum van Straubing. Diner en overnachting in ons hotel.

Zondag 8 september 2024 We rijden vandaag over de Duitse snelwegen terug naar Nederland. Na het facultatieve afscheidsdiner brengt onze chauffeur u terug naar de afstapplaats(en).

Programma onder voorbehoud                                                                                     

De reissom bedraagt € 1.105,00 per persoon

Toeslag één-persoonskamer bedraagt € 295,00

 

Bij deze reis is inbegrepen:

 • Busvervoer per comfortabele touringcar
 • 2 overnachtingen in het uitstekende Hotel Theresientor**** op basis van halfpension
 • (halfpension betekent diner en ontbijtbuffet)
 • 5 x overnachting in het prima hotel Leonardo Wenen Schönbrunn op basis van logies en ontbijtbuffet.
 • Programma zoals omschreven.
 • Bezoek met entree in Schloss Schönbrunn
 • Bezoek aan de Donauturm
 • Kaffee en Kuchen in het Turmcafé van de Donauturm
 • Bezoek aan de “Morgenarbeit” in de Spaanse Rijschool van Wenen
 • Bezoek aan het wijndorp Grinzing met bezoek aan “Heuriger” inclusief diner en muziek.
 • Bezoek inclusief entree en rondleiding aan het klooster van Melk
 • Lokale gidsbeurten

 

Ons Leonardo Hotel Wien Schönbrunn**** bevindt zich in het centrum van Wenen. Het hotel beschikt over mooie kamers met tv, minibar, telefoon, safe, complete badkamer en gratis Wifi.www.leonardo-hotels.com/vienna/leonardo-hotel-vienna-schonbrunn

Hotel Theresientor**** in Straubing Het particuliere 4-sterrenhotel Theresientor bevindt zich in het historische centrum van Straubing. Het biedt moderne accommodatie met een eigen badkamer, gratis wifi en airconditioning in alle kamers.

Opmerking:

Wij hebben er deze reis voor gekozen om u de gelegenheid te geven uw restaurantkeuze in Wenen zelf te bepalen. Ons hotel in Wenen is in de stad gelegen en de openbaar vervoer voorzieningen zijn uitstekend.

Natuurlijk zullen wij ervoor zorgen dat u de mogelijkheid krijgt om op eigen gelegenheid in de stad te dineren. Bekijkt u daarom het programma goed.

  

U KUNT ZICH AANMELDEN VOOR DEZE REIS DOOR TE MAILEN NAAR Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. OF BELLEN NAAR 06 51 387 237

 

 

2024 Normandie

2024 Normandie

9 OKT t/m 13 OKT  2024

Lees meer...
2024 Wernigerode in de Harz

2024 Wernigerode in de Harz

16 SEPTEMBER  T/M 20 SEPTEMBER 2024

Lees meer...
2024 Wenen en het Wienerwald

2024 Wenen en het Wienerwald

  1 september t/m 8 september 2024

Lees meer...