2024 Normandie

Woensdag 9 oktober tot en met zondag 13 oktober 2024

Een prachtige 5-daagse reis

In oktober organiseren wij weer een excursie naar Normandië met als thema de geallieerde landingen van 6 juni 1944. 

Programma

groepsfoto 1Woensdag 9 oktober 2024

Vanaf de opstapplaatsen in Limburg rijden we via Luik – Mons - Valenciennes en Amiens naar de Pont de Normandie, een enorme brug met een fantastisch uitzicht over de Seine. Daarna rijden we naar De Batterij van Merville en via de begraafplaats van de Engelse parachutisten te Ranville naar de beroemde Pegasus Bridge, die op spectaculaire wijze met inzet van zweefvliegtuigen veroverd werd. Vervolgens gaan we naar ons hotel dat gelegen is in het centrum van Caen.

 

Donderdag 10 oktober 2024

Na het ontbijt brengen we een bezoek aan het Atlantikwall museum in Ouistreham. Dit museum is gelegen in een 15 meter hoge, nog volledig ingerichte bunker van de Duitse kustverdedeging. Na een rit langs de Brits Canadese landingssectoren bereiken we Arromanches waar de geallieerden een kunstmatige haven aanlegden ,waarvan een functionerende maquette te zien is in een museum. Hier maken we een ruime stop zodat u ook nog tijd heeft om het plaatsje te bekijken. Verderop bezichtigen we de batterij Longues sur Mer, uniek vanwege de aanwezigheid van het oorspronkelijk geschut. Daarna bezoeken we Pointe de Hoc, de steile klif, beklommen door de Amerikaanse Rangers om Duitse kanonnen uit te schakelen. Ook hier nemen we ruim de tijd. 

Groepsfoto

 

Vrijdag 11 oktober 2024

In de ochtend rijden we rechtstreeks naar de Amerikaanse begraafplaats St. Laurent (9000 graven). Hier nemen we ruim de tijd om niet alleen de begraafplaats maar ook het Visitor Centre te bezoeken. Ook kunt u hier naar het strand Omaha Beach wandelen. Daarna rijden we naar het Overlord Museum met o.a. een omvangrijke collectie van vaak zeer zeldzame voertuigen. Aansluitend bezoeken we de Engelse begraafplaats in Bayeux waarna u vrije tijd krijgt in het stadje. Misschien brengt u op eigen gelegenheid een bezoek aan de wereldvermaarde Tapisserie de Bayeux. Na de fotostop bij het monument van Eisenhower rijden we terug naar ons hotel in Caen.

 

Zaterdag 12 oktober 2024

Na vertrek om 08:30 uur rijden wij via de Duitse begraafplaats van La Cambe naar Ste Marie du Mont (parachutistenlandingen). Zo bereiken we de Amerikaanse landingssector Utah. Hier bevindt zich een museum, gebouwd op een Duitse versterking, en het monument voor de Franse generaal Leclerc. Via de grote batterij van Crisbeque bereiken we dan het plaatsje Ste Mère Eglise. Aan de kerktoren hangt een pop in parachutistenuitrusting die herinnert aan de Amerikaan John Steele die hulpeloos moest toezien hoe zijn makkers vochten om hun leven. Er is een fraai paramuseum  waarin o.a. een oorspronkelijk transportvliegtuig en een hoogst zeldzaam Amerikaans zweefvliegtuig  te zien zijn. Dit is recentelijk vernieuwd en spectaculair uitgebreid.  Bij de landingsterreinen staat een monument voor de Amerikaanse para`s, het beeld van Iron Mike. Vervolgens gaan we terug naar het hotel.

 

Zondag 13 oktober 2024

Na het ontbijt vragen wij u eerst de koffers naar de bus te brengen. We brengen deze ochtend nog een bezoek aan het “Memorial de Caen”, het grote museum van Caen, dat niet alleen een indruk van de Tweede Wereldoorlog geeft, maar ook van de tijd ervoor en erna. Dit museum beschikt over prachtig beeldmateriaal. Om 12.30 uur vertrekken we uit Caen. Op weg naar Limburg maken we enkele pauzes.

Programma onder voorbehoud

 

Accommodatie

Tijdens deze reis logeren wij in het  Ibis Styles Caen Centre Gare te Cae. In de hotelbar kunt een drankje nuttigen. De kamers hebben airconditioning, een flatscreen-tv en gratis WiFi. De eigen badkamer is voorzien van een bad of douche en een haardroger. Elke ochtend wordt er een ontbijtbuffet geserveerd. Op loopafstand zijn vele leuke restaurantjes te vinden.

 

Reisleiding

De reisleiding is in handen van Marcel Moenen en onze gids de heer Hub Schetters. Zij zullen u onderweg ruimschoots van informatie voorzien d.m.v. mondelinge toelichting en beeldmateriaal.

 

De reissom bedraagt  € 525,00 per persoon

De toeslag van een 1 persoonskamer bedraagt € 212.00

 

 Bij deze reis is verder nog inbegrepen

  • vervoer per luxe air-conditioned touringcar voorzien van bar en toilet 
  • overnachting op basis van logies en ontbijt
  • reisleiding Marcel Moenen en Hub Schetters
  • programma zoals omschreven exclusief entrees

 

U KUNT ZICH AANMELDEN VOOR DEZE REIS DOOR HET AANMELDINGSFORMULIER INGEVULD TE MAILEN NAAR

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. OF BELLEN NAAR 06 51 387 237

 

 

2024 Normandie

2024 Normandie

9 OKT t/m 13 OKT  2024

Lees meer...
2024 Wernigerode in de Harz

2024 Wernigerode in de Harz

16 SEPTEMBER  T/M 20 SEPTEMBER 2024

Lees meer...
2024 Wenen en het Wienerwald

2024 Wenen en het Wienerwald

  1 september t/m 8 september 2024

Lees meer...