Berlijn en Brandenburg

 

Van zondag 28 juni tot en met zondag 5 juli 2020

8 DAAGSE SENIORENREIS

Ook in 2020 hebben wij speciaal voor senioren en de reumapatiëntenvereniging een mooie vakantie bestemming gevonden om een heerlijke vakantie door te brengen. Ga met ons mee naar de hoofdstad van duitsland, Berlijn. Deze stad heeft zoveel te bieden. Maar ook de omgeving van Berlijn is interessant. Verderop in het programma zult u zien dat deze omgeving ook uitgebreid aan bod zal komen. In Berlijn verblijft u in het uitstekende Hotel Abacus-Tierpark****. In het hotel zijn ruime liften aanwezig. De verdieping en kamers zijn allemaal erg ruim. De ontbijten en diners zijn in buffetvorm en er is tevens live-cooking. Natuurlijk hebben wij weeer een gevarieerd programma voor u samengesteld.

PROGRAMMA

Zondag 28 juni 2020

Wij vertrekken vanaf de opstapplaatsen Zuid-Limburg in de richting van Berlijn. Vandaag zullen wij via de Duitse snelwegen ons hotel bereiken. Onderweg maken we natuurlijk meerdere pauzes, waaronder bij de voormalige grens BRD-DDR, Helmstedt-Marienborn. Na aankomst in Berlijn volgt de kamerindeling en 's avonds geniet u van uw diner.

Maandag 29 juni 2020

Eerst even uitslapen en een beetje bijkomen van de reisdag van gisteren. Na het ontbijt gaan we beginnen een het eerste stadsbezoek en zo zien we het Russische monument in Treptow Park, de East-Side Gallery, Unter den Linden, Bernauer Strasse, Gendarmen markt, Checkpoint Charlie enz. Natuurlik krijgt u ook regelmatig tijd om even uit te stappen, koffie te drinken, te shoppen en te bekijken.

Dinsdag 30 juni 2020

Vandaag maken we na het ontbijt een heerlijke dagtocht door het Spreewald. Dit gebied dat net ten zuiden van de hoofdstad gelegen is staat ook welk bekend als het Venetië of Giethoorn van Berlijn. Onze lokale gids zal er u alles over vertellen. U kunt een vlottentocht over de kanalen maken onder leiding van een lokale gondelier en genieten van de prachtige natuur. De Spreewaldkähne woden met de hand aangedreven en terwijl de schippers de houten schuiten met lange stokken vooruit duwen, vertellen ze de bezoekers van alles over het natuurgebied en de cultuur in het Spreewald. Aansluitend gaan we nog proeven van de Spreewälder Augurken, een specialiteit van de streek

Woensdag 1 juli 2020

Vandaag wacht ons na het ontbijt een bezoek aan het Klassieke Pruisische Potsdam. Hier maken we wederom een mooie rondrit waarbij u de prachtige paleizen, maar ook de Kasernenstadt, de Hollandse en de Russische wijk zult gaan zien. Een ruime top maken we ook bij het Palast Sanssoucci met de prachtige tuinen. Ook kunt u een bezoek brengen aan het Schloss Caecilienhof (entree € 6,00 per persoon) alwaar de Conferentie van Potsdam heeft plaats gevonden. In de middag maken we nog een boottocht over de Havel. Gedurende 90 minuten ziet u vanaf het schip de prachtige parken, paleizen en eilanden aan de Havel (prijs € 14,50 per persoon).

Donderdag 2 juli 2020

Opnieuw wacht u een indrukwekkende dag wanneer we met name het voormalige West-Berlijn gaan bezoeken. Tijdens onze uitgebreide stadsrondrit ziet u onder andere het Paleis Charlottenburg, de Kurfürstendamm en de Keier Wilhelm Gedächtniskirche. Ook krijgt u voldoende tijd om een kijkje te nemen bij de KADEWE, het Kaufhaus des Westens, oftewel het meest prestigieuze warenhuis van Berlijn. Na het diner kunt u in de avond nog mee voor een avondtour door Berlijn met een leuke stop.

Vrijdag 3 juli 2020

Na het ontbijt brengen we vandaag een bezoek aan een typisch Berlijnse markt. Berlijn kent een boel Turkse markten maar er zijn maar weinig zo leuk, uitgebreid en de moeite waard als de Turkse markt op de Mybachufer in Kreuzberg. Hier koop je niet alleen je verse groenten en fruit voor geweldige prijzen maar ook allerhande andere artikelen. In de middag geniet u van wat vrije tijd rondom de Alexanderplatz, en kunt u lekker gaan lunchen nabij de Häckischer Markt.

Zaterdag 4 juli 2020

Deze voorlaatse dag van de reis kunt u een bezoek brengen aan de dierentuin "Tierpark" die precies tegenover ons hotel gelegen is (prijs € 14,50 en met aquarium € 19,00 per persoon). De rest an de dag is naar eigen goeddunken in te vullen.

Zondag 5 juli 2020

Via de Duitse snelwegen reizen we naar Limburg. Onderweg maken we natuurlijk nog de nodige pauze's.

Het bovenstaande is slechts een beknopte beschrijving van het programma. We zullen er zeker weer een mooie interessante dagen van maken in Berlijn.

 

De reissom bedraagt € 720,00 per persoon

De toeslag voor een 1-persoonskamer bedraagt € 155,00

 

Bij deze reis is inbegrepen:

  • Vervoer per luxe air-conditioned touringcar voorzien met bar en toilet
  • 7 x overnachting in Hotel abacus-Tierpark in Berlijn op basis van halfpension
  • Uitgebreid programma en bingo avond en nog veel meer

Bij deze reis is niet inbegrepen:

  • Eventuele entrees

U KUNT ZICH AANMELDEN VOOR DEZE REIS DOOR TE MAILEN NAAR

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. OF BELLEN NAAR 06-11 77 82 84

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Berlijn en Brandenburg

Berlijn en Brandenburg

28 JUNI T/M 5 JULI 2020

Lees meer...
Gengenbach in het Zwarte Woud

Gengenbach in het Zwarte Woud

23 aug t/m 29 aug 2020

Lees meer...
Normandie

Normandie

21 OKT t/m 25 OKT  2020

Lees meer...
Kirchberg in Tirol

Kirchberg in Tirol

14 SEPT T/M 21 SEPT 2020

Lees meer...
Porec - Kroatië

Porec - Kroatië

26 SEPT T/M 4 OKT 2020 

Lees meer...
Berlijn en Potsdam

Berlijn en Potsdam

22 FEBR T/M 26 FEBR 2020

Lees meer...