Berlijn en Potsdam Speciaal

Zaterdag 22 tot en met  woensdag 26 februari 2020 / VOLGEBOEKT

 "Meer dan alleen een hoofdstad"

Heeft u altijd al eens, of misschien nog wel eens, de Duitse hoofdstad Berlijn willen bezoeken. Leest u dan vlug verder.Breng samen met ons een bezoek aan de stad die voor altijd als "Oost" en "West" de geschiedenis is ingegaan.

Na de "Wende" hebben grote gedeeltes van de stad een geheel nieuw gezicht gekregen en daarnaast is ook het klassieke Berlijn bewaard gebleven. Veel te zien, maar met de prachtige verlichting en de mooie winkels is Berlijn ook een shopping-stad bij uitstek. We brengen natuurlijk ook een bezoek aan het klassieke Potsdam en met ons complete programma leert u deze stad en omgeving goed kennen.

U logeert in het uitstekende Abacus Tierpark Hotel**** in Berlin-Friedrichsfelde op basis van halfpension. De ontbijten en diners zijn in buffetvorm en er is tevens live-cooking. Ons hotel staat bekend om de goede keuken.

Alle kamers beschikken over bad/douche, toilet, minibar, telefoon, föhn en tv. Tram en metro verbinden het hotel en de binnenstad, maar natuurlijk hebben wij voor een mooi programma gezorgd.

 

Programma

Zaterdag 22 februari 2020

Vertrek vanuit Limburg via de Duitse snelwegen naar Berlijn. Onderweg maken we de nodige stops, onder andere bij de grensovergang Helmstedt-Marienborn tussen voormalig West en Oost-Duitsland. De oudste gedeeltes hier zijn inmiddels tot monument benoemd. Na aankomst in Berlijn volgt de kamer indeling en is de rest van de avond vrij. Wij dineren in het uitstekende hotel-restaurant en na het diner kunt u nog een drankje nemen aan de hotelbar.

Zondag 23 februari 2020

Na het ontbijtbuffet maken we onder leiding van een lokale Nederlandstalige gids een rondrit door Berlijn. De geschiedenis van de stad zal daarbij uitvoerig aan bod komen. U ziet het Mauerpark, de zonegrens bij de Bernauer Strasse, Unter den Linden, Brandenburger Tor en nog veel meer. 's Middags bezoeken we het Olympiastadion, inclusief in de reissom! Het stadion werd in 1934 ontworpen door Wernard March voor de Olympische Spelen in Duitsland. Na het diner in ons hotel genoten te hebben maken we in de avond een mooie lichttour door Berlijn.

Maandag 24 februari 2020

Vandaag maken we de 2e stadsrondrit onder leiding van onze lokale gids. Deze brengt ons o.a. naar de Kurfürstendamm en de Keizer Wilhelm Gedächtniskirche. Gaat u ook eens binnen bij het bekendste warenhuis van Berlijn KADEWE (Kaufhaus des Westens). Mocht u een bezoek willen brengen aan het Rijksdaggebouw dan kan dat bijvoorbeeld deze middag. Daarvoor dient u zich echter ovoraf aan te melden via onderstaande link; https://visite.bundestag.de/BAPWeb/pages/create Booking Request.jsf Diner en overnachting in ons hotel.

Dinsdag 25 februari 2020

Na het ontbijt verlaten we Berlijn en brengen een bezoek aan de oude Kasernenstadt Potsdam. Hier bekijken we o.a. Schloss Cecilienhof (conferentie Potsdam) en het Park Sanssoucci. Ook zien we de binnenstad met de Russische Kolonie en de Hollandse Wijk. In de middag heeft u nog wat vrije tijd in de omgeving van de Friedrichstrasse.

Woensdag 26 februari 2020

Na het ontbijt vertrekken we terug naar Limburg. Met de nodige pauzes en de mogelijkheid tot het nuttigen van een afscheidsdiner (facultatief) bereiken we onze halteplaatsen.

 

De reissom bedraagt € 465,00 per persoon

De toeslag voor een 1-persoons kamer bedraagt € 86,00

 

Bij deze reis is verder nog inbegrepen :

  •    Vervoer per luxe air- conditioned touringcar voorzien met bar en toilet
  •    Diensten chauffeur/reisleider
  •    4 x  overnachtingen op basis van halfpension (ontbijt en diner)
  •    Stadsrondritten met lokale gids
  •    Programma zoals omschreven
  •    Rondleiding in het Olympiastadion

U KUNT ZICH AANMELDEN VOOR DEZE REIS DOOR TE MAILEN NAAR

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. OF BELLEN NAAR 06 51 387 237

Berlijn en Brandenburg

Berlijn en Brandenburg

28 JUNI T/M 5 JULI 2020

Lees meer...
Gengenbach in het Zwarte Woud

Gengenbach in het Zwarte Woud

23 aug t/m 29 aug 2020

Lees meer...
Normandie

Normandie

21 OKT t/m 25 OKT  2020

Lees meer...
Kirchberg in Tirol

Kirchberg in Tirol

14 SEPT T/M 21 SEPT 2020

Lees meer...
Porec - Kroatië

Porec - Kroatië

26 SEPT T/M 4 OKT 2020 

Lees meer...
Berlijn en Potsdam

Berlijn en Potsdam

22 FEBR T/M 26 FEBR 2020

Lees meer...