2023 Erfurt Speciaal

Vrijdag 8 december t/m maandag 11 december 2023

De hoofdstad van Thüringen en het Thüringer Wald

Net als in voorgaande jaren hebben wij ook dit jaar weer een prachtige bestemming voor u gevonden om te genieten van een heerlijk advents-weekend. We gaan een bezoek brengen aan het prachtige Erfurt en omgeving. Erfurt is gelegen op nog geen 500 kilometer van Limburg en daardoor kunnen we zowel op de heen- alsook op de terugweg nog op een leuke plek onze reis onderbreken. Natuurlijk hebben wij weer een gevarieerd programma voor u samengesteld. 

Het Intercityhotel Erfurt **** : verwelkomd u in de nabijheid van het grote Domplein in de binnenstad van Erfurt. In het hotel beschikt u over gratis wifi en tevens kunt u tijdens uw gehele verblijf gratis gebruik maken van het openbaar vervoer binnen de stad Erfurt. Alle kamers hebben natuurlijk eigen faciliteiten zoals bad/douche toilet tv enz. maar hebben ook geluidsisolatie. De bezienswaardigheden van deze universiteitsstad en bisschopszetel bevinden zich letterlijk voor de deur. Op het grote domplein bevindt zich tevens de grote, gezellige, Kerstmarkt van Erfurt.

 

Bij deze reis is verder inbegrepen: 

Busvervoer per comfortabele touringcar, 3 x overnachting in het centraal gelegen Intercity hotel**** in Erfurt op basis van logies en ontbijtbuffet. Rondleidingen met lokale gidsen. Daarnaast een mooi programma zoals omschreven op de volgende pagina.

 

Programma

Vrijdag 8 december 2023 :

Vandaag zullen wij via de Duitse snelwegen naar Thüringen reizen. Onderweg maken we nog een ruime stop in de stad Eisenach, bekend van de Wartburg en het Bachhaus. Na dit bezoek reizen we verder naar de hoofdstad van Thüringen Erfurt waar we in de vroege avond ons hotel bereiken. Na aankomst volgt de kamerindeling en daarna kunt u op eigen gelegenheid gaan dineren in een van de gezellige restaurantjes in de stad.

Zaterdag 9 december 2023 :

Na het heerlijke ontbijtbuffet bezoeken we onder leiding van onze lokale gids de binnenstad van Erfurt met onder andere haar beroemde Dom en de Krämerbrücke. Na de lunch kunt u Erfurt verder op eigen gelegenheid verkennen of de kerstmarkt bezoeken. Maar u mag ook met ons mee naar het klassieke Weimar waar we weer door onze gids worden rondgeleid. Daarna krijgt u ook hier weer vrije tijd om de kerstmarkten te bezoeken voordat we terugkeren naar Erfurt. Diner op eigen gelegenheid in Erfurt.

Zondag 10 december 2023:

Vandaag maken we na het ontbijt een heerlijke dagtocht door het Thüringer Wald. Onder leiding van onze gids bezoeken we onder andere de glasstad Lauscha waar we een bezoek brengen aan een glasblazerij. (inclusief) Een prachtige rit door dit natuurpark maakt de dag compleet. Diner op eigen gelegenheid in Erfurt.

Maandag 11 december 2023 :

Na het ontbijt is het tijd om terug te keren naar Limburg. Onderweg zullen we nog een fijne pauze inlassen “weg van de snelweg” waarna we in de avond weer de halteplaatsen in Limburg bereiken.

Programma onder voorbehoud.

 

 

De reissom bedraagt € 375,00 per persoon 

De toeslag voor een éénpersoonskamer bedraagt € 105,00

 

U KUNT ZICH AANMELDEN VOOR DEZE REIS DOOR TE MAILEN NAAR

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. OF BELLEN NAAR 06 51 387 237

 

 

2024 Berlijn studiereis Tweede Wereldoorlog en Koude Oorlog

2024 Berlijn studiereis Tweede Wereldoorlog en Koude Oorlog

17 T/M 21 APRIL 2024 

Lees meer...
2023 Erfurt

2023 Erfurt

8 DECEMBER T/M 11 DECEMBER 2023

Lees meer...
2024 Normandie

2024 Normandie

9 OKT t/m 13 OKT  2024

Lees meer...
2024 Weibersbrunn in de Spessart

2024 Weibersbrunn in de Spessart

 10 t/m 15 februari 2024

Lees meer...