Print deze pagina

2022 Fränkische Schweiz

Zaterdag 26 februari t/m 3 maart 2022

Beste vakantievrienden,

Gaat u mee op reis naar de Frankische Schweiz? Een prachtig middengebergte met vele bezienswaardigheden en een ongerepte natuur. Met druipsteengrotten, rotsformaties, mooie vakwerkhuizen, molens en barokkerken. Dit gecombineerd met bezoeken aan de steden Bamberg-Bayreuth en Neurenberg maken deze reis tot een ware belevenis. En dit alles vanuit ons uitstekende, centraal gelegen Welcome Kongresshotel**** in Bamberg. Leest u vlug verder.

 

 

PROGRAMMA

Zaterdag 26 februari 2022

In de ochtend vertrekt u vanaf uw vertrekhalte in de richting van Bamberg. Met voldoende pauzes onderweg waaronder een ruime stop in het mooie Würzburg bereiken we in de late middag ons hotel in Bamberg. Na uw kamer te hebben opgezocht geniet u in het hotelrestaurant Plüchers’s van uw heerlijke diner. U heeft iedere avond de keuze uit 3 hoofdgerechten.

Zondag 27 februari 2022

Ter kennismaking met de prachtige omgeving van Bamberg maken we vandaag een rondrit door een deel van de Fränkische Schweiz. U zult genieten van de prachtige natuur en plaatsjes als de rotsstad Pottenstein en Gössweinstein met haar indrukwekkende Basiliek. Aan het einde van deze heerlijke dag geniet u in uw hotel weer van een fijn diner.

Maandag 28 februari 2022

Wederom zoeken we de natuur op wanneer we na ons ontbijt richting Bayreuth gaan rijden. In Bayreuth aangekomen zult u begeleidt worden door een lokale gids en zien we het prachtige Operahuis en het Schloss(van buiten) en alle andere bezienswaardigheden van deze interessante plaats. Bayreuth zal u verbazen! Via een andere route keren we terug naar Bamberg.

Dinsdag 1 maart 2022

Na ons ontbijt gaan we de “tuin van God” bezoeken zoals men hier ook wel het Obermaintal noemt. We passeren Schloss Banz en bekijken de Barokbasiliek Vierzehnheiligen. Aansluitend rijden we terug naar Bamberg en hier kunt u met onze lokale gids mee voor een stadswandeling. Aansluitend heeft u de rest van de dag naar eigen goeddunken in tevullen. Bamberg heeft heel veel te bieden, maar u kunt hier ook heerlijk winkelen.

Woensdag 2 maart 2022

Vandaag staat een bezoek aan de indrukwekkende stad Neurenberg op het programma. We beginnen met een rondrit onder leiding van een lokale gids door de stad waarbij we met onze touringcar langs de oude stadsomwalling rijden en onderweg onder andere het gerechtsgebouw, het Johanneskerkhof en het voormalige “Reichsparteitagsgelände” gaan zien. Aansluitend maakt u een korte wandeling door de autoluwe binnenstad met zicht op de Keizerburcht en allerhande mooie plekjes in de binnenstad. Aansluitend heeft u dan nog vrije tijd om naar eigen goeddunken in te vullen voordat we terugrijden naar ons hotel.

Donderdag 3 maart 2022

Alweer de laatste dag van onze reis. Na nogmaals van het ontbijtbuffet te hebben genoten reizen we terug naar Limburg. Vandaag kiezen we een mooie route langs de Rijn waarbij we o.a. Rüdesheim en de Loreley passeren. Vanzelfsprekend maken we ook nu weer voldoende pauzes. Tevens kunt u onderweg nog heerlijk een afscheidsdiner met ons gebruiken. (facultatief)

 

Programma onder voorbehoud          

 

De reissom bedraagt € 585,00 per persoon

De toeslag voor een 1-persoons kamer bedraagt € 85,00

 

Bij deze reis is verder nog inbegrepen :

  • Vervoer per luxe air- conditioned touringcar voorzien met bar en toilet
  •  5 overnachtingen op basis van halfpension  (3 gangenmenu met dagelijke keuze uit 3 hoofdgerechten)
  •  Programma zoals omschreven exclusief eventuele entrees

U KUNT ZICH AANMELDEN VOOR DEZE REIS DOOR TE MAILEN NAAR

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. OF BELLEN NAAR 06 51 387 237