Beroun Bohemen

Zaterdag 2 maart t/m donderdag 7 maart 2019

Gezelligheid in het Boheemse woud inclusief bezoek aan Praag

In het midden van Europa ligt het bosrijke gebied van de Tsjechische Bohemen. Door de overweldigende natuur zijn hier vele kuuroorden te vinden waaronder Karlovy Vary. Daarnaast is het gebied vooral gekend door de glasindustireën, de bijzondere drankjes zoals Becherovka maar vooral het pils. Kunst, cultuur, folklore muziek, noem maar op. Hier vindt u het allemaal. Neem daarbij de nabijheid van de Tjechische hoofdstad Praag en alle ingedriënten voor een onvergetelijke reis zijn voorhanden. Reden genoeg dus om deze streek te gaan ontdekken. Met ons complete programma komen alle genoemde facetten aan bod. En kijk eens wat er deze reis allemaal inbegrepen is!

 

Programma

Zaterdag 2 maart 2019

Vandaag zullen we via de Duitse snelwegen ons hotel bereiken. Onderweg maken we de nodige pauzes. Na aankomst volgt de kamerindeling en daarna volgt een eerste kennismaking met onze standplaats Beroun. In de avond geniet u van uw diner.

Zondag 3 maart 2019

Na het heerlijke ontbijtbuffet rijden we naar Karlovy Vary. We worden begeleid door onze lokale gids. "Vary" betekent "warmbad" hetgeen al wijst naar de geneeskrachtige bronnen in deze stad. De stad is genoemd naar Keizer Karel IV en was in de 18e en 19e eeuw een bekend kuuroord voor de hoge adel. Dr. David Becher legde de grondslag voor een geneeskundige behandeling met het bronwater en sindsdien nam de toeloop van kuurgasten aanzienlijk toe. Naar Dr. Becher is tevens de lokale kruidenbitter Becherovka genoemd.

Maandag 4 maart 2019

Vanochtend brengen we een bezoek aan een typisch Tsjechisch glasfabriekje waar nog op authentieke wijze Boheems glas en kristal gefrabiceerd wordt  (entree inclusief). We bezoeken derhalve de firma Rückl in Nizbor. In de namiddag maken we nog een mooie rondrit door het Boheemse Woud.Vanavond dineren we tijdens de gezellige folklore avond in restaurant "U Marcanu". 

Dinsdag 5 maart 2019

Natuurlijk mag tijdens een bezoek aan Bohemen de hoofdstad Praag niet ontbreken. deze schitterende stad ligt op slechts 25 km van onze standplaats. Na aankomst in Praag zal onze Nederlandse gids u meenemen voor een wandeling vanaf de bovenstad naar het Oude Raadhuisplein in de benedenstad van Praag. In de middag heeft u dan ook nog wat vrije tijd voordat we terugrijden naar ons hotel.

Woensdag 6 maart 2019

Vandaag brengen we een bezoek aan de hoofdstad van het Tjechische bier genaamd Pilsen. Na een rondleiding door de brouwerij en het Tsjechische bier geproefd te hebben genieten we in het brouwerij restaurant van onze lunch (lunch en rondleiding zijn inclusief). In de middag bezoeken we dan nog de binnenstad van Pilsen. 's Avonds genieten we nogmaals van een Boheems diner met live-muziek in ons hotel.

Donderdag 7 maart 2019

Via de duitse snelwegen reizen we weer naar Limburg. Voordat we de grens passeren zullen we nog een stop maken bij een typsche markt. Voor thuiskomst kunt u weer genieten van het facultatieve afscheidsdiner.

 

De reissom bedraagt € 495,00 per persoon 

De toeslag voor een éénpersoonskamer bedraagt € 130,00

 

Deze reis is inclusief

  • busvoervoer per comfortablele touringcar
  • 4 x overnachting in Hotel Grand Litava**** op basis van halfpension
  • halfpension ook enkele speciale Boheemse maaltijden inclusief drank
  • folklore avond inclusief 3 gangen diner
  • Rondleidingen met lokale gids, muziekavond en nog veel meer
  • programma zoals omschreven (wijzigingen onder voorbehoud

U KUNT ZICH AANMELDEN VOOR DEZE REIS DOOR TE MAILEN NAAR

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. OF BELLEN NAAR 06 51 387 237

 

Beroun Bohemen

Beroun Bohemen

2 MAART T/M 7 MAART 2019

Lees meer...
Freiburg im Breisgau

Freiburg im Breisgau

6 t/m 9 december 2018

Lees meer...